READING

YOGA

YOGA

YOGA

HeyDay heeft een concept voor een nieuwe identiteit voor een yogastudio gemaakt.

Concept

De studio had destijds haar focus op yogalessen afgestemd op vrouwen, zonder mannen uit te sluiten. De studio bood speciale lessen ter ondersteuning van zwangerschap en het herstel daarvan, maar ook voor de moeders en hun baby’s. Dit is een belangrijke uitgangspunt geweest voor de ontwikkeling van deze identity.

 

Mijn enthousiasme over de yogastudio waar ik veel kwam en het jubileum van de studio inspireerde me om een concept voor een nieuwe identity te maken. De studio was enthousiast over het concept, maar was helaas nog niet toe aan een dusdanige verandering.

Vrouwelijk, balans, energie(k), adem, huid, kracht, vertrouwen, helend

Vorm

Hexagon & Y
De hexagon is een krachtige vorm die overal in de natuur voorkomt, van de grootste planeten tot microscopische verbindingen. De vorm van de hexagon symboliseert balans & harmonie. De vorm van de Y (of y) die is toegevoegd staat voor Yoga. Is combinatie met de hexagon ontstaat een vrouwelijke vorm die doet denken aan de venusheuvel en dijen van een vrouw.

relatie met jezelf
De onderste helft van de hexagon brengt stabiliteit en balans. Deze vorm is te gebruiken voor de lessen die voor iedereen toegankelijk zijn. De blauwe kleur is helend en tevens mannelijk.

zwangerschap
De drie verschillende vormen die samen de hexagon maken kunnen per onderdeel ingezet worden. De driehoek bovenin staat voor je core & vruchtbaarheid. De roze kleur ondersteund de vorm hierin. Dit zou een ondersteunend beeldmerk kunnen zijn voor het onderdeel dat zich richt op de zwangerschap.

mama / baby
Deze vorm is dubbel de vorm van zwangerschap. Hier komen ook de twee kleuren samen. Een menging van de roze en de blauwe kleur wordt bruin. Dit staat symbool voor het samen komen van jouw eigen persoon met de komst van een baby. Na de zwangerschap zijn de moeders nu samen met hun kind een twee-eenheid. De lessen voor de mama’s en hun baby’s worden ondersteund door deze vorm en kleur.

Kleur

Blauw grijs symboliseert betrouwbaarheid, tevredenheid. De kleur werkt geruststellend en is open, vertrouwd en rustig.

Huidskleur / oud roze wordt veelal geassocieerd met vrouwen. De kleur symboliseert medeleven, compassie en harmonie en is verzorgend, zacht, tactiel, uitnodigend en warm.

Bruin is aards en vriendelijk. Het symboliseert een lang leven, betrouwbaarheid en verbondenheid.

Typografie


RELATED POST

COMMENTS ARE OFF THIS POST