SBO

SBO

HeyDay heeft de bestaande identiteit van Studiebegeleiding Oosterbeek herontworpen. Twintig jaar eerder maakte ik de identiteit tijdens mijn studie. Nu het bedrijf van mijn moeder overgenomen is door Linda van Eerden heb ik voor haar een nieuwe identiteit ontworpen.

Concept

Goedkeurings Krul Het belangrijkste onderdeel van het oude logo, de krul, is een belangrijk teken binnen het Nederlandse onderwijs en is een herkenbaar onderdeel van het logo. Deze krul leeft voort in de nieuwe SBO.

 

De goedkeuringskrul hoort bij studeren en slagen. Verschillende historici en taalkundigen denken dat de krul waarschijnlijk een snel geschreven letter G is. Die staat voor Goed of voor Gezien. Buiten Nederland komt de goedkeuringskrul nauwelijks voor. Zelfs de Belgen kennen het teken niet!

Typografie

Kleur

Groen / Olijfgroen De kleur staat voor goed(keuring), veiligheid en is rustgevend. De kleur is warm en een herfstige kleur als deze staat voor liefde voor leren en medeleven.

Licht turquoise Een lichte, heldere en warme lentekleur als deze staat voor jeugdigheid, benaderbaarheid en communicatie.

(Gebroken) wit staat voor een nieuw begin en voltooiing.


RELATED POST

COMMENTS ARE OFF THIS POST