READING

Inhoud en vorm onlosmakelijk verbonden

Inhoud en vorm onlosmakelijk verbonden

Inhoud en vorm onlosmakelijk verbonden

Eigen ondernemerschap begint vanuit passie. Enthousiast om aan de slag te gaan worden er bij de start belangrijke stappen overgeslagen. Veel ondernemers verschijnen aan de start met hun veters nog los.

Al het ondernemerschap begint vanuit een persoonlijk standpunt, maar er komt een punt dat je zal gaan onderzoeken wie je hiermee wilt dienen. Een volgend punt dat vaak voor ondernemers te vroeg aan de orde komt is communicatie: ‘Hoe bereik ik mijn doelgroep?’ Het meest voor de hand liggend is het hebben van een website en social media. De noodzaak hiervan gaat vaak voor het ontwikkelen van je verhaal en een zakelijke identiteit. Terecht, je bent enthousiast en wil aan de slag! Toch is het beter om voordat je aan de start verschijnt te zorgen dat je goed voorbereid bent!

Inhoud en vorm

De inhoud wordt vaak door zowel ondernemers als ontwerpers onderschat. Uiteindelijk is natuurlijk de inhoud waar alles om draait. Dit is de core waarop jij als ondernemer je bedrijf voert! Het helder krijgen van jouw verhaal maakt dat jij focus krijgt op je doel, motivatie en mogelijkheden. Het maakt dat je in beeld hebt wie jouw product nodig heeft én hoe je ze het beste kan benaderen.

 

Het ontwerp, de vorm, is een belangrijk middel om jouw verhaal visueel te onderstrepen. Jouw (zakelijke) identiteit is als het ware het gezicht van jouw bedrijf, hiermee trek je de aandacht naar jou toe en geef je een belangrijke (eerste) indruk. Een website is vaak de eerste kennismaking en wordt vaak in een split second beoordeeld. Eerst uiterlijk, dan inhoud. Toch is het kennen van je inhoud voor het ontwerpen van de vorm van onmiskenbaar belang!

De inhoud, jouw verhaal, is waar alles om draait.

De kip of het ei?

Je verhaal helder en concreet krijgen geeft in eerste plaats een basis voor jouw eigen bedrijfsvoering en een sterk en helder verhaal waarmee jij naar buiten treedt. Daarnaast biedt het de helderheid die de ontwerper nodig heeft bij het ontwerpen van jouw identiteit. Aan de hand van de inhoud kunnen de content en de website dusdanig worden vormgeven dat de inhoud ook daadwerkelijk gelezen wordt.

 

Echter bied het hebben van een ontwerp een kader waarbinnen de inhoud gericht kan worden geschreven. Het hebben van een vorm geeft de schrijver van de tekst een duidelijker beeld voor de hoeveelheid inhoud die nodig is.

Hoe krijgen we inhoud en vorm op één lijn?

Mijn mening is dat inhoud en vorm zoveel mogelijk hand-in-hand ontwikkeld moeten worden. Ze zijn onlosmakelijk verbonden en afhankelijk van elkaar. De een kan niet ontwikkeld worden zonder de ander. Het mooiste is als de opdrachtgever, copywriter en ontwerper vanaf het begin van het project samen kunnen werken. Dit heeft verschillende voordelen.

 

  • Tijd besparing door focus
  • Minder kans op blokkades
  • Vanuit een heldere visie op de opdracht een strategie bepalen
  • Wederzijds begrip voor elkaars proces
  • Niet wachten op de ander maar samen in beweging blijven
  • Door elkaars feedback aanpassingen kunnen maken ten behoeve van de kwaliteit
  • Minder kans op eindeloze aanpassingen
  • Investering in een stabiele bedrijfsvisie ipv een niet functionerend product

 

Niet alle projecten kunnen gelijk oplopen. Toch is het zeer aan te raden om eerst samen een beeld te krijgen van wat er nodig is om jouw verhaal zo goed mogelijk te communiceren.

HEYDAY Sessies

HeyDay ontwikkeld sessies die je vanaf het begin actief betrekken bij het ontwikkelen van jouw zakelijke identiteit. Nog voor we kijken of je een website nodig hebt kijken we eerst naar jouw verhaal. Van hieruit bepalen we de strategie. Het kan dus zijn dat je dacht dat je een forse website nodig hebt, maar het kan zijn dat je meer hebt aan een one-page website in combinatie met een ander product. Of dat je begint met een one-page website en die in de loop der tijd uitbreid naar een grotere site.

 

Samen bekijken we waar je begeleiding nodig hebt en wat je zelf kan. Jij bent de expert, HeyDay ondersteund waar nodig bij het tot bloei brengen van jouw identiteit!

Plan direct een gratis gesprek

Reserveer een 30 minuten skype gesprek in mijn agenda!
Via Calendly heb je direct zicht op de beschikbare tijden in mijn agenda.


RELATED POST

COMMENTS ARE OFF THIS POST