GEZ!N

GEZ!N

HeyDay heeft voor Gezinshuis GeZ!n een identiteit ontwerpen die zelfstandig is maar ook aansluit bij de identiteit van Om Mij.

Concept

Een huis gebouwd op palen biedt bescherming tegen overstromingen en ongedierte. In Amsterdam is de onstabiele veengrond de reden om te bouwen op palen.

 

De palen brengen het huis stabiliteit en bescherming.

De toevoeging van het water geeft een extra laag aan het logo en onderstreept  de aanwezigheid van het onvoorspelbare element water. Het hartje spreekt voor zich!

 

(Leuk weetje: in Amsterdam hebben ze zelfs bomen ondersteund met palen!)

“Wij zijn jong, energiek, vernieuwend en ruimdenkend. Geen opdracht is ons ondenkbaar. Wij werken vanuit vertrouwen en in sterke samenwerking met anderen die voor de jeugdige van belang zijn. In ons gezinshuis hebben we kinderen uit een zelfde gezin wonen, waardoor we gezinsgericht kunnen werken aan de zussenrelaties. Liefdevol opvoeden is onze kern; herstel of verbeteren van gezinsrelaties is onze uitdaging.” – Romy Evertsen van GeZ!n

Huis op stelten, zand, rust, donker grijze stenen, branding, zonsondergang, liefdevol, warm, weerbarstige oceaan.

Typografie

Kleur

Jade is een symbool van zuiverheid en sereniteit. Het stimuleert liefde en verzorging en zorgt voor harmonie. Tevens staat jade voor grote geestelijke ontwikkeling.

Oud Roze is een zachte, liefdevolle en harmonieuze kleur. De kleur wordt gebruikt voor verzoeningen en staat voor liefde, vriendschap, het innerlijke, vrede, eer, geduld, kinderen en gezin.

Wit is puur en onschuldig. De kleur brengt ruimte en lucht. Wit staat voor levenskracht, energie, een nieuw begin en voltooiing.

Houtskool grijs combineert de positieve en negatieve effecten van zowel zwart als wit. Hierdoor kan grijs confrontaties vermijden. Grijs staat voor onzichtbaarheid, bescherming, compromis, flexibiliteit, dromen, intuïtie en vrouwelijke kracht.

Illustraties

De sfeerbeelden die in het inspiratiebord opvallend en eigenzinnig waren heb ik gebruikt in de opbouw van het beeldmateriaal. De basis van het logo is een illustratie. Bij deze een indruk van een serie illustraties die gebruikt kunnen worden ter ondersteuning bij tekst of puur als decoratie.

Een zee van liefde

Drijfhout

Vederlicht

Schulp

Rots in de branding

Wolken

Toepassingen


RELATED POST

COMMENTS ARE OFF THIS POST